Sügisprogrammid viivad noored huvilised metsast rannikuni. Programmide raames minnakse seenele-marjule, et uurida, mida tasub suhu pista ja mida mitte, vaadeldakse mere ääres rändlinde, uuritakse miks peetakse jahti ja kuidas edenevad metsas sügistööd. Noortele soovitakse selgitada, et inimene ja keskkond on üksteisele vajalikud ja kasulikud. “Samuti anname ülevaade sellest, kuidas metsade jätkusuutlik majandamine tagab nende taastumisvõime ja puiduressursside olemasolu,” rääkis Luks ning lisas, et käesoleva aasta alguses alanud metsamajandamist selgitav pilootprogramm, millest võttis kevadel osa 10. klasside 676 õpilast üle Eesti, ootab samu noori ka sügisesele jätkuprogrammile.

Selleks, et lasteaialastele või kooliõpilastele just neile sobiv õppeprogramm leida, on uuenduskuuri läbi teinud ka RMK kodulehe otsingu- ja tellimissüsteem www.loodusegakoos.ee/metsakool.

“Septembrikuus on teatavasti kõik uus ja nii oleme ka oma kodulehele lisaväärtust loonud – lisaks õppeprogrammidele leiab sealt sündmuste kalendri, looduses liikumise info koos vajalike kohalesaamisõpetuste ja kaartidega,” selgitas Luks ja lisas, et RMK eesmärk oli teha õpetajatele programmide leidmine võimalikult lihtsaks.

RMK viib tasuta loodusõppeprogramme koolidele ja lasteaedadele läbi nii kevad-, sügis- kui talveperioodil. 2011. aastal tehti RMK looduskeskustes 1700 kampaaniaprogrammi 33 500 koolieelikule ja õpilasele.