Lisaks tegi minister Kruuse ettepaneku rakendada kiiremas korras kalandussektori olukorda leevendavaid meetmeid. „Ootame, et Euroopa Komisjon kinnitab meie Euroopa Merendus- ja Kalandusfondi rakenduskava 2014-2020 esimesel võimalusel, et saaksime avada sektori olukorda leevendavad abimeetmed – eeskätt ladustamisabi ja uute turgude leidmisele suunatud tegevusi.“

Samuti tegi Eesti ettepaneku lubada järgmisesse aastasse üle kanda kasutamata jääva räime- ja kilukvoodi tavapärasest suuremas mahus. „Vastavalt praegu kehtivatele reeglitele saab kasutamata jäänud räime- ja kilukvoodist järgmisesse aastasse kanda maksimaalselt 10%. Arvestades sisseveokeeldu, tuleks seda erakorraliselt suurendada,“ ütles Kruuse.

Vene Föderatsiooni fütosanitaarjärelevalveamet (Rosselhoznadzor) inspekteeris Eesti ja Läti kalatöötlemisettevõtteid 17.–23. maini ning keelas alates 4. juunist Eesti ja Läti kalatöötlemisettevõtete preservide ja konservide sisseveo Venemaale.

Venemaa kehtestas eelmise aasta 7. augustil täieliku embargo looma- ja sealihale, puu- ja köögiviljadele, linnulihale, kaladele, juustule, piimale ja piimatoodetele Euroopa Liidust, USAst, Austraaliast, Kanadast ja Norrast. Kalakonservid jäid toona keelu alt välja.