Samas nentis Kruuse, et põllumajandussektor on raskes olukorras kogu Euroopa Liidus. „Pikaajaline lahendus pole täiendavad toetused, vaid aktiivsem müügitegevus. Ka Euroopa Komisjon toetab tänavu Euroopa põllumehi uute turgude otsimisel 110 miljoni euroga,“ rääkis Kruuse. „Kutsusin järgmiseks nädalaks kokku ka Eesti põllumajandussektori esindusorganisatsioonid, et saada ülevaade nende tegevustest uute eksporditurgude leidmisel.“

„Samas tuleb tõdeda, et turgude leidmine ja turuolukorraga kohanemine võtab aega ning seepärast vajame üle-euroopalist abipaketti põllumajandussektorile,“ ütles Kruuse.

Minister rääkis komisjonile, et Eesti toetab EL põllumajandus- ja kalandusministrite nõukogus erakorralist suunatud abi sealiha- ja piimatootjatele kõige rohkem kannatada saanud piirkondades, samuti Euroopa Liidu üleste ajutiste ületootmise vähendamist motiveerivate meetmete rakendamist. „Muidugi tuleb seejuures arvestada piimakarja vähenemisega riikides, kus see on juba toimunud,“ lisas Kruuse.

Maaeluminister Urmas Kruuse osaleb 18. juulil Brüsselis Euroopa Liidu põllumajandus- ja maaeluministrite nõukogus. Lisaks põllumajandussektori turuolukorrale käsitletakse kohtumisel EL ühise põllumajanduspoliitika lihtsustamist ja rahvusvahelise põllumajandustoodetega kauplemisega seotud küsimusi.