Kui tegemist on haruldase kaitsealuse liigiga, siis tuleb helistada Keskkonnainspektsiooni valvetelefonile 1313, sealt suunatakse kõne edasi Keskkonnaametile.

Kui korjus asub väljaspool tiheasustust (näiteks avaliku tee peal, külastus-või puhkeobjektide läheduses), siis tuleb samuti teavitada Keskkonnainspektsiooni, kes suunab teate edasi vastavale ametkonnale, olenevalt sellest, kas tegu on haruldase kaitsealuse liigiga, jahiuluki või tavalise metsloomaga.

Tõnu Talvi sõnul on soovitav hukkunud metsloomast teavitada vaid juhul, kui korjus asub otsesel inimese tegevusalal ning ta sealt looduse ringkäiku loomulikul teel enam ei jõua.
Looduses paiknevad hukkunud metsloomade korjused võib rahulikult oma asukohta jätta, kus nad looduse loomuliku ringkäigu tagajärjel jätkavad oma teekonda aineringes.

Kevade edenedes ja loomade aktiivsemaks muutudes võivad sageneda inimese kohtumised ka vigastatud või abitusse olukorda sattunud metsloomadega. Sellisel juhul tuleks sõltumata looma asukohast helistada Keskkonnainspektsiooni valvetelefonile 1313, kes kõne vastavale ametkonnale (kas Päästeamet, Keskkonnaamet või kohalik jahiselts) edasi suunab.