Kui tegu on koeratõuga, kellel kaevamine on sünnipäraselt loomuses, võiks pakkuda talle aias ühe koha, kus ta tohib kaevata. Ehita koera jaoks liivakast või tee kaevamisala, võid peita sinna tema mänguasju ja maiuseid, et ta seostab seda kaevamist lubatud kohaga. Õiges kohas kaevamise eest tuleks teda kiita ja vales kohas keelata.

- Väldi koera nähes taimede istutamist, sest tal tekib küsimus mis head kraami sa seal küll matad ja peidad ja kui selja keerad võib taim olla välja kaevatud (ja puruks hekseldatud).

- Kui koer kaevab vaid ühest kindlast kohast, leia võimalus takistada koera sinna alale pääsemast.

- Abiks võib olla mõne taime istutamine kaevatud kohta (selleks sobivad pikkade juurtega taimed, näiteks roos)

- Kui koeral on mingi kindel koht, kus ta kaevab, aga ei tohiks, võib abiks olla, kui sinna kaevatud kohta peita suurem kivi, kanavõrk vms. Juhul kui see ei aita, mata kaevatud aukudesse koera väljaheiteid. Isegi koprofaagid ei soovi end määrida väljaheidetega.

- Kui ise koerale kaevamise ajal peale sattuda, tuleks abiks võtta veeprits, tuleb koerale öelda "Ei" ja kui ta ei lõpeta, siis teda pritsida. Lõpetamise eest loomulikult ei tohi unustada koheselt kiitmast ja alternatiivset tegevust pakkumast.

- Teine moodus on kasutada nn veepommi, st. õhupall täidetakse veega ja kui koer kaevab, visatakse see ta kõrvale. Kindlasti tuleks koera aktiviseerida, eriti kui on alust arvata, et koer kaevab igavusest või üksindusahistusest.

Kõige tõhusam vahend on aga ilmselt see, kui oma koeraga piisavalt tegelete. Sest väsinud koer ei kaeva, vaid puhkab magades.

Pikemalt koerasõbraliku aia kujundamisest saab lugeda portaalist Koer.ee.