Üritusele on oodatud kõik tegevpõllumehed ning ühistute juhtimise ja põllumajandussektoriga seotud organisatsioonid.

Eesti põllumehed tegutsevad täna väljakutseterohkes keskkonnas – maailmaturul on palju ületootmist ning tooraine hinnad on madalal. Teravilja- ja rapsikasvatajad näevad just ühistegevuses suurt rolli meie põllumajanduse konkurentsivõime tõstmiseks.

Jaak Läänemets, põllumeeste ühistu KEVILI nõukogu esimees kinnitas, et ühistulise tegevuse laiem eesmärk on oma liikmetele tulu teenida. “Praegune majanduskeskkond sunnib otsima võimalusi, kuidas müügis paremat hinda saada. Ühiselt turustades on meil kindlasti selleks paremad võimalused,” selgitas Läänemets. Samal ajal puudutab ühistuline tegevus Eestis napit veerandit kogu põllumajandustootmisest. Läänemetsa sõnul on meil palju õppida Skandinaavia riikidelt, kus ühistud hõlmavad ligikaudu 80% kogu sektorist.

„Ühistuline tegevusvorm nõuab kõigilt liikmetelt valmisolekut teha sisulist koostööd kõigi liitunute hüvanguks,” sõnas Jaak Läänemets, lisades, et võtmeküsimuseks on siin inimestevaheline usaldus ning ühistulise tegevuse põhimõtete parem mõistmine.

Vaata konverentsi kava SIIT.