Kanamunade müük kohalikul turul võib toimuda tänava- või turukaubanduse korras ja avalikul üritusel müügipileti alusel Eestis või Eestis asuvas jaekaubandusettevõttes, sealhulgas toitlustusettevõttes, kus kanamunad turustatakse otse tarbijale. Müügikohas peab olema esitatud teave kuni 50 munakana pidava isiku nime ning aadressi kohta.

Võrreldes seni kehtinud määrusega on kohaliku turu mõiste laienenud. Nimelt võis turustamine senini toimuda väikeettevõtte asukohavallas või -linnas asuvas jaekaubandusettevõttes. Nüüd on aga turustamispiirkonda laiendatud kogu Eestile.

„Leiame, et on otstarbekas võimaldada kuni 50 munakana pidaval isikul turustada märgistamata kanamune Eestis asuvas jaekaubandusettevõttes. Ka sellisel juhul on võimalik tagada piisav järelevalve kanamunade ohutuse üle,“ kirjutavad põllumajandusministeeriumi spetsialistid 24. aprillil kehtestatud määruse seletuskirjas.

Lisaks avab uus määrus laiemalt lävemüügi mõiste: lävemüügiks loetakse müüki, mis toimub tarbija eluruumis, töökohas või nende vahetus läheduses.

Enam ei pea Eestis märgistama ka B-klassi kuuluvaid kanamune, mida turustatakse siin vaid tööstustele, sealhulgas toiduainetetööstusele.

Määrusega saab tutvuda SIIN.