Vanameistrid võitsid

Kui esimesel päeval tundus, et tavaatrade meistriklassis hakkab rebimine käima Margo Pajo ja Indrek Zilenski vahel, siis teisel päeval tegi vanameister Raido Kunila poistele pähe. Vahe mulluse meistri Margo Pajoga oli ainult 3 ja pool punkti, aga võit on võit.  

Pöördatrade meistriklassis keegi kolmest uues tulijast mitmekordse MMi kogemusega Jüri Laiale tõsiseltvõetavat konkurentsi ei pakkunud. Kui esimesel päeval oli Jüri Lai ainuke, kes suutis kohtunikelt koguda üle 200 punkti (223), siis teisel päeval tegi väga head tööd Kristjan Nagel, kuigi jäi lõpuks võitjale alla 42,5 punktiga.

Kindlalt jäi paika koolipoiste esinumber - neljandat aastat Olustveres õppiv Jorma Unger. Ka künnivõistlustel osaleb ta neljandat aastat. Noorte kündjate viis esimest kohta jäidki kohapeale Olustverre, alles siis pääses löögile esimene Järvamaa KHK poiss Janek Väinsar.

Sellest, et Türi enam Olustverele väärilist konkurentsi ei paku, on kahju - see teeb noorte võistluse palju igavamaks. Meie tipp-poistele ei pakkunud erilist konkurentsi ka välisvõistlejad Luksemburgist ja kahjuks tänavu ka lätlased mitte.

Huvitavad arengud

Harrastajad, kes soovivad oma võimeid proovida, võivad künda pöördatrade vabaklassis. Nii ei suutnud Margo Pajo isa, vana künnimees Mait Pajo kiusatusele vastu panna ja astus pärast 4aastast vahet, mil ta tegeles peamiselt poja treenimisega, taas võistlustulle.

Vanad kogemused panid end maksma ning võit vabaklassis tuli. Kuigi vahe Olustvere õppetalu mehe Indrek Mägiga jäi vaid kolmepunktiliseks.

Kui  2003. aastal olid Kanadas eelmised maailmameistrivõistlused, esindas juba seal Eestit Raido Kunila. Nüüd saab ta seda loodetavasti  jälle teha.

Kas aga Jorma Unger pärast kooli lõpetamist tuleval aastal meistrite klassi kündma tuleb, oleneb tema tulevasest tööandjast. Viimaste aastate noorteklassi võitjad on kuhugi kadunud, ja ilmselt tuleb siin vaadata tööandjate poole.

Ja mida teeb nüüd vabaklassis võitnud vanameister Mait Pajo? Võit pöördatrade vabaklassis annab talle õiguse tuleval aastal Jüri Laiaga taas rinda pista, nagu nad seda aastaid tagasi korduvalt tegid.

Tulemused

Tavaatrade meistriklass

1.     Raido Kunila  (A. Tammel AS)         426 punkti

2.     Margo Pajo    (A. Tammel AS)          422,5

3.     Indrek Zilensk (Kesa-Agro OÜ)        413

Pöördatrade meistriklass

1.     Jüri Lai (Stokker Agri AS)                 452,5

2.     Kristjan Nagel (Tatoli AS)                 410

3.     Priit Puuorg (Rodnas OÜ)                  398,5

Pöördatrade vabaklass

1.     Mait Pajo (A. Tammel AS)                189,5

2.     Indrek Mägi (Olustvere õppetalu)     186,5

3.     Mart Raudsep (Võru künnimeister)   175,5

Noorkündjad

1.     Jorma Unger (Olustvere TMK)          175

2.     Tauri Talumees (Olustvere TMK)     167, 5

3.     Karl Kirst (Olustvere TMK)             162