Miks loom suri, pole täna hommikuks veel selgunud. Tema surnukeha on Tallinnasse lahkamisele viidud.

Nautse känguru, kelle taskusse orvuks jäänud pisike loomahakatis kasupojaks plaaniti panna, teda kahjuks omaks ei võtnud. Praegu hoolitseb kängurupoja eest Kalle Kütti sõber, toites teda iga kahe tunni tagant kitsepiimaga. Hollandist on pisikänguru jaoks tellitud spetsiaalne sööt ja söötmisvahendid (lutid jm), need peaks peatselt kohale jõudma.

„Kängurupoeg on praeguseks joonele saanud, mõni päev tagasi kaalus ta veel 270 grammi, eile juba 290,“ selgitas Kütt ning lisas, et kaalu järgi võib oletada, et tegemist on umbes kolmekuuse loomahakatisega. Sest millal täpselt poeg känguruema taskusse ilmus, pole teada.

Järgmised kaks kuud tuleb kängurupoega piimaga toita iga kahe tunni tagant, sealt edasi võib söögivahet pisut pikendada ja lisatoitu – näiteks kaeratummi – juurde andma hakata.

„Isasloomaga on aga lood hullemad. Ta on ikka väga kurb. Üldiselt on kängurud üsna pelglikud loomad ja lähevad inimese aedikusse sisenedes eest ära, aga praegu seisab isakänguru lihtsalt paigal ja põrnitseb nukralt,“ kirjeldas Kalle Kütt olukorda. „Loodetavasti saan talle õige pea uue emase kaaslase osta, sest oleks ikka väga kole, kui isasloom kurbuse tõttu hukkuks.“

Teadagi on eksootilised loomad on väga kallid. Täiskasvanud känguru maksab tuhande euro ringis. Et asjaga on kiire, siis on rahaline abi alustavale loomapargile teretulnud. Kel soovi ja võimalusi, võib teha ülekande Kalle Kütti arveldusarvele 10602007298009, märkides selgitusse märgusõnana „känguru“.

„Mõned head inimesed on juba annetanud. Tänan neid ja kõiki teisigi, kes seda teevad,“ ütles Kütt.

Lisaks kängurutele moodustavad tulevase Luulupe looma- ja linnupargi elanikepere praegu šoti mägiveised, gallovei veised, lambad, paabulinnud, faasanid ja kanad.

Linde-loomi on kavas juurde muretseda ning loomapark veel ametlikult avatud ei ole. Kui kellelgi aga tekib soov seda külastada, saab sobiva aja kokku leppida kontaktivormi kaudu loomapargi kodulehel luulupe.com.