Hiljem on kasutatud kuutõverohu risoomi. Sellest saadud värske mahla või vesileotisega on ravitsetud haavu ja püütud vabaneda tedretähnidest.

Ka Jeesus olla Peetrusele selle taime juurikat hammustada andnud, kui sellel kõht valutanud. Seepeale Peetrus hammustanud ja saanud kohe igati terveks. Aga taime juurikale jäid selgesti nähtavad hamba jäljed. Tõsi ta on, et kuutõverohu juurikatel on peal armid. Nende järgi nimetatakse seda taime Saksamaal ka Saalomoni pitsatiks, sest kuutõverohu arm ei ole paljas, vaid ilusa kirjaga. Need armid on aga tekkinud vanade murdunud juurte asemele.

Juuri ei maksa ravimina katsetama hakata, sest need on võrdlemisi mürgised. Lisaks on mürgised veel kuutõverohu sinakasmustad marjad. Need on ohtlikud südamemürgid. Tekkiv mürgistus on samasugune kui maikellukese söömisel, kuid mõnevõrra nõrgem. Kannatanul hakkab tugev kõhuvalu koos iivelduse ja krampidega, samuti peavalu, pulss muutub väga kiireks ja süda hakkab tugevasti kloppima, nagu tahaks rinnust välja hüpata.

Allikas: bio.edu.ee