Kui hein maha niideti, siis pidi hunt koplini tulekuks ületama lageda välja, see teda aga ei hirmutanud. Roomavat ja vahepeal kiireid hüppeid tegevat looma märkas mööda sõitev traktorist, kes kohe Neemrannale helistas. Lambad olid eelmise päeva murdmiste pärast lauta varjule aetud ning talunik võis nende pärast muret tundmata hundivaatlust teha.

„Vaatasime neljakesi, kuidas ta sealt siis roomates tuli,“ rääkis Neemrand. Hunt oli tema kirjeldusel suurt kasvu, ilmselt juba vana ja tark loom.

Kohal oli ka jahimees, kes võis kinnitada, et tegemist on tõesti hundi, mitte üleloomulikult suure koeraga. Suve keskpaigal juhtunud lugu sundis ettevaatusele ning Neemrannal on plaanis edaspidi aeda tugevamaks teha.

„Ega minul siis üksi pole lambaid murtud, teistel talunikel ka,“ rääkis ta. Taluniku sõnul on veider see, et hunt end asustuse ja inimeste majade lähedal nii julgelt tundis – eluhooned on laudast mõnesaja meetri kaugusel ning autosid ja traktoreid on pidevalt liikumas.

Läänemaal on 2014. jahindusaastal lubatud küttida 3 hunti, Eestis kokku 46. Praeguseks on Eestis kütitud 13 hunti, Läänemaal eilse seisuga mitte ühtegi.