Puhtimisvahendile saab lisada toodet Tenso Cocktail. Toode sisaldab taime kasvuks vajalikke mikroelemente, mida sageli on mullas puudu või on nad mulla pH tõttu taimele kättesaamatud. Aastate jooksul on ta oma efektiivsust tõestanud enamsaagi saamise näol. Tenso Cocktail avaldab positiivset mõju seemne arengule, stimuleerib idanemise jõudu (2-15%), suurendab idanemise kiirust (2-7%) ning suurendab vastupanuvõimet taimehaigustele ja ebasoodsatele ilmastikutingimustele taime kasvu algstaadiumis. Preparaadi kulunorm on 50-100 g/t.

Nii nagu mikroelemente, on viimastel aastatel puhistele lisatud ka aminohappeid ja biopreparaate. Prolis on kindlasti üks nendest, mida on efektiivselt kasutatud. Prolis sisaldab 99,5% aminohapet L-α proliin. Väga sageli on seda kasutatud just lehe kaudu varakevadel, sügisel või hooajal, kui taim on stressis, aidates sellega tugevdada ja taastada taime elujõudu. Sama efektiivselt kui Prolis toimib lehe kaudu, annab ta lisaenergiat, ergutab narmasjuurte moodustumist, suurendab külmataluvust ja vastupidavust stressitingimustele ka puhisena kasutamisel, kulunorm 5 g/t.

Biopreparaatidest on seemnete puhtimiseks spetsiaalne taimse päritoluga biostimulaator Active Start. Lisaks koostises olevatele aminohapetele on tema koostises samblaid, mis sisaldavad väärtuslike
toiteaineid: amino- ja nukleiinhappeid, mikro- ning makroelemente, vitamiine ja muid taimedele kasulikke toiteaineid. Preparaadi koostises olevad ained soodustavad lämmastiku sidumist ja bakterite arengut.

Active Start soodustab juurte arengut ja vähendab taliteraviljade külmumise riski, taliteraviljade paremat talvitumist ja varasemat vegetatsiooni algust kevadel. Võrsumise suurenemist ja produktiivsete võrsete kasvu ning arengut. Active Start’i tohib segada kõikide puhtimisvahenditega. Mitte segada väävlit sisaldavate preparaatidega. Lahustatud preparaat tuleb ära tarvitada 12 tunni jooksul. Puhituid seemneid võib säilitada 2-3 kuud. Kulunorm teraviljadel 1,0-1,2 l/t, rapsil 1,0-1,3 l/t