Kellele loomad, kes tema lillepeenrail trambivad, kuuluvad, Ella öelda ei saanud, sest ühegi looma kõrvanumbrit pole tal üles kirjutada õnnestunud. Tuljo Ellat teeb tema kinnitusel murelikuks aga ka see, et hullunud pulli teele võib jääda mõni tema maja juures mängivatest lapselastest. Või jõuavad loomad külast vaid 400 meetri kaugusel asuvale Kuivastu–Kuressaare maan-teele, kus parasjagu mööda kihutamas parvlaeva pealt tulijate kolonn.

Arutelu põhjustanud loomade omanik Heino Laanet arvas, et isegi lennukid kukuvad vahel taevast alla. See, et tema loomad aeg-ajalt lahti pääsevad, on Laaneti sõnul paratamatus. Saiklas 30 veist pidav Laanet tunnistas, et sel aastal on tema loomad naabrimees Tuljo Ella aeda tunginud kahel korral: sõtkunud seal muru ja rikkunud ühe roosipõõsa.

Orissaare valla maa- ja külaelukomisjoni esimees Aarne Põri leidis, et tegelikult ei tohiks konkreetset juhtumit, kus ühe naabri lahti pääsenud loomad rikkusid teise õuemuru, üle tähtsustada. Tegemist on palju laiema probleemiga.

Põri arvates on just sügis see aeg, mil linnainimesed tulevad maale metsaande korjama ja tihtipeale jäetakse karjaaia mulgud lahti. Hullem on olukord siis, kui elektrikarjused või traataiad mootorsõidukitega puruks sõidetakse.