Keskkonnahariduskeskus asub loomaaia lääneväravas ja lasteloomaaed on avatud kella 10-18. Paitada ja patsutada saab Kameruni kääbuskitsi, küülikuid ja merisigu. Haabi sõnul esialgu lasteloomaia kollektsiooni plaanis suurendada ei ole. Elevandimaja vastas avab keskraamatukogu lugemistelgi, kus saab sirvida põnevaid loodusraamatuid ning ka kohustuslikku suvelektüüri. Samuti saab seal meisterdada ja osaleda viktoriinis. Kohal on ka raamatukogubuss Katariina Jee.

"Lipuvabriku korraldusel aga valmib jääkaruekspositsiooni vastas laste ja vanemate kaasabil loodetavasti pikim Eesti lipp," lisas Haab. Loomaaias toimub sel päeval muudki põnevat, nii näiteks on suurem tegevusala linnutiikide juures. Lisaks batuudil lustimisele saab seal teha näomaalinguid ja mobiilse planetaariumi kuppeltelgis päise päeva ajal tähistaevast imetleda. Lastel aitavad suu magusa hoida maskotid, nende hulgas ka loomaaia täiesti uus maskott Ilves Illu. Tuuliku platsil esitlevad päästeamet, kiirabi ja demineerijad oma masinaid ja varustust ning vastavad küsimustele, samas saab hüpata batuudil ning sõita lasterongiga.

Loomaaiapilet on eelkooliealistele tasuta, kõigile teistele 2 eurot. Kassad on avatud kella 9-19, loomaaias ringi jalutada saab aga kella 21-ni.