Nii ütles Oma Saarele Valjala teraviljakasvataja Raimo Kald. Ta lisas, et samadele maadele, kus saak eelmisel sügisel vee tõttu hävis, külvas ta kevadel uuesti ja nüüd paistab olukord samasuguseks kujunevat. Siiski loodab mees, et ehk see vesi kaob lähipäevil.
Kuna umbrohutõrje sai ilusate ilmadega tehtud, siis sellega tema sõnul muret ei ole. “Sai öösel kella üheni pritsitud,” muigas Kald tagantjärele.
Ka juurviljakasvataja Guido Lindmäe arvas, et kui ilm jälle normaalseks pöörab, siis pole põhjust kurta.
Jurna talu peremees Indrek Haamer ütles, et ega selline hulk vett korraga head tee. Tema sõnul on soomaad nüüd pehmed ja tuleb hoolega vaadata, kuhu söödavarumise masinad saata. “Eile jäi mul üks silopõld pooleli,” nentis Haamer. “Nüüd lähengi vaatama, kuidas olukord on.” Haamer rääkis, et silost on umbes viiendik varutud ja vaatamata kuivale kevadele on rohukasv tema maadel hea. Enam kahju tekitas vihm tema arvates karjamaadele, kus kari peal käib.
Kõljala põllumajandusühistu esimees Tõnu Post sõnas, et ühistu tegemisi vihm ei seganud. “Meil on silo esimese niitega ühel pool,” rääkis Post. “Seega muretsema eriti ei pidanudki.” Ta lisas, et viljapõldudel on vesi peal mitmes kohas, kuid see viljale praegu veel liiga ei tee.