29.11.2017, 14:00
Lihuniku äri: arvukatest veisekasvatajatest esimene avas oma restorani
Selleks et Mõniste vallas mahedalt kasvatatud lihaveised jõuaksid otse sööjateni, avas Sentafarm Tartu kesklinnas ainulaadse Lihuniku äri.
FOTO:
Katrin Noorkõiv on koos isa Ennuga Läti piiri lähistel juba aastaid lihaveiseid pidanud. Lisaks on ta üks MTÜ Liivimaa Lihaveis eestvedajaid ja seitse aastat tutvustanud rohumaal kasvanud veise liha valmistamise võimalusi nii kodu- kui restoranikokkadele. Aasta jagu on ta käima lükanud ka Ahjal asuvat lihatööstust, millel nimeks Liivimaa Lihasaaduste Wabrik.
“Kuna kogemus oli nii suur, tahtsin oma talus riske hajutada, et mitte olla seotud selle või mõne teise töötlejaga,” tunnistas ta. “Mõte oli teha OÜ Sentafarm alla pood, mis oleks osa farmi tegevusest.”
Oled juba tellija?