Kuigi PRIA soovib, et MAK-i perioodil aastateks 2014–2020 saab põllumees liikuva tehnika soetamiseks investeeringutoetust taotleda vaid PRIA hinnakataloogi kantud tehnika osas, tunnistas Eesti Taimekasvatuse Instituudi (ETKI) agrotehnoloogia osakonna teadur Taavi Võsa tänasel Konekesko korraldatud seminaril, et tema hinnangul süsteemi siiski määratud ajaks käima ei saada. Mis võib tähendada, et esialgu tuleb jätkata vanaviisi, ehk siis toetusetaotlusi esitada kolme pakkumise põhimõttel. 

Võsa rõhutab, et tegemist on ainult rangelt tema isikliku arvamusega. Järgmisel nädalal koguneb kavakohasele koosolekule Hinnakataloogi rakendusmääruse koostamise töörühm ja üheskoos esitatakse ettepanekud edasiseks tegevuseks.
Hinnakataloogi põhimõte on, et endise, pakkumisi võrdleva meetodi asemel võetakse kasutusele nn võrdluskulude meetod, mis lahtiseletatult tähendab seda, et toetuse taotleja ei pea enam võtma kolme hinnapakkumist, vaid saab valida hinnakataloogist talle sobiva vajaliku masina. PRIA omakorda ei pea enam kolme hinnapakkumist võrdlema ega uurima, miks taotleja tegi just nii ja niisuguse valiku.

ETKI teadurid oleksid taotluses esitatud masina hinda sellisel juhul võrrelnud meie naaberriikide, eelkõige Soome ja Saksamaa samasuguse või sarnase masina hinnaga ning edastanud PRIA-le omapoolse seisukoha hinna abikõlbulikkuse kohta.

„Me oleksime abikäsi PRIA-le, kel pole pädevust hinnata, kas pakutud hind on mõistlik. Inimeste nimed, kes hindu võrdlevad ja valideerimist läbi viivad, on saladuses“ selgitas Taavi Võsa. „Praegu ma aga ei julge öelda, millal süsteem püsti saab ja millal see käima saadakse. Praegu on seal veel väga vähe seadmeid, sest süsteem on pidevalt maas.“