Reede õhtul pärast avatseremooniat oli tavakohane oksjon, kus müüdi vasikaid ja mullikaid. Selleks ajaks, kui eestlased oksjonilt lahkusid, oli kalleima vasika hind tõusnud üle 10 000 euro. Varasematel näitusel-oksjonitel on aga paarikuine vasikas maksnud veelgi rohkem - näiteks kahe aasta eest, kui konkurss ja oksjon peeti itaalias Cremonas, tõusis hind üle 24 000 euro.

"Väike vasikas maksab nii palju, kui tal on väga eksklusiivne põlvnemine," kommenteerib Bulitko. See tähendab väga häid esivanemaid nii isa kui ema poolt.

Eesti lehmad oma Euroopa suguõdedega veel ei võistle

"Šveits on liiga kaugel, et lehmi sinna viia," vastab Bulitko küsimusele, mis Eesti oma loomadega väljas pole. Samas kinnitab ta, et lehmi, keda Euroopa meistrivõistlustel näidata, oleks meil küll. "Kõik meie oma konkursside võitjad tuleksid arvesse – vähemalt Ungari või Tšehhi omadega konkureeriksid nad kindlasti!"

Bulitko selgitab, et enne võistlusi peavad lehmad nädal või kaks kohal olema ja see nõuab täpset asjaajamist. Vaja on ka veterinaariatõendeid jms.

"Praegu räägitakse sellest, et järgmine võistlus toimub Saksamaal. Kui meil on hakkajaid ja huvilisi loomakasvatajaid, võiks järgmisele võistlusele minekule isegi mõelda, sest Eesti kari läheb iga aastaga paremaks!" arvab Bulitko.

Järgnevalt peetakse nii holsteini kui punasekirju holsteini tõu individuaalne ja rahvuslike gruppide võistlus.