Veekaitsevööndis karjatamisel peab järgima veeseaduse nõudeid, et karjatamine ei põhjustaks kallaste erosiooni ja veekogude seisundi halvenemist.

Teatise esitamiseks on loodud Norra veemudelite projekti „Mudelite süsteemi ja töövahendi loomine mere ja maismaa pinnavete integreeritud haldamiseks“ raames veeinfosüsteem, mille funktsionaalsus võimaldab klientidel koostada ja esitada keskkonnaametile veekaitsevööndis karjatamise teatist koos vajaliku kaardimaterjaliga. Kui amet ei teavita teatise esitajat 14 päeva jooksul vajadusest esitatud andmeid muuta või kontrollida, võib alustada karjatamist veekaitsevööndis.

Loodud rakendus võimaldab koostada ning esitada ka vedelsõnniku laotamisplaani üle 300 loomühikuga loomapidajal, kes kasutab laudas vedelsõnnikutehnoloogiat või isikul, kes lepingu alusel laotab 300-le loomühikule vastava koguse loomade vedelsõnnikut.

Infosüsteem Veeveeb on leitav keskkonnaameti kodulehelt e-teenuste rubriigist. Sisselogimine infosüsteemi toimub ID-kaardi või mobiil-ID abil.