Kõva sõnul lisati seadustesse sätted, mis võimaldavad toetuste andmise tingimusi kehtestada enne maaelu arengukava ja kalanduse arengukava heakskiitmist Euroopa Komisjoni poolt.

„On selge, et Euroopa Komisjon ei jõua Eesti maaelu arengukava 2014-2020 heaks kiita varem kui tuleva aasta kevadel ja kalanduse arengukava veelgi hiljem. Siseriiklikult on aga kindlasti vaja meetmete tingimused kehtestada varem, et toetuste taotlejad saaksid alustada oma tegevusega. Lõime võimaluse taotluste vastuvõtmise alustamiseks,“ ütles Kõva. Euroopa Liidu ühise põllumajanduspoliitika rakendamise seaduse juures tuleb tähtsaks pidada ka mittetulundusühingutele võimaluse loomist tootjarühmana toetuse saamiseks sarnaselt tulundusühistutega.

Kõva selgitas, et tootjarühma loomise mõte on edendada ühistegevust ning turustada ühiselt rühma liikmete, so põllumajandustootjate toodangut eesmärgiga saada võimalikult suurt tulu. „Kui selle saavutamiseks on loodud mittetulundusühing, siis on mõistlik, et ka see ühendus saab taotleda toetust sarnaselt tulundusühistutega,“ märkis Kõva.