Minister tõi veel välja, et mõni küsimus vajab veel nii siseriiklikke kui ka rahvusvahelisi kokkuleppeid. „Digiseadmed toodavad tohutul hulgal andmeid, mille kasutamise õigused ja kohustused pole veel selgelt määratletud. Täpsemalt pole reguleeritud ka mõne seadme, nagu näiteks drooni või isesõitva masina, kasutamine,“ sõnas Tamm.

Ministri sõnul on konverents hea koht, kus saab oma kogemusi jagada ning teiselt riikidelt õppida. „Oleme hea meelega nõus jagama oma kogemusi riigi pakutavate e-teenuste osas. Tootmises oleme valdavalt aga mujal välja töötatud digilahenduste kasutajad ning jälgime huviga valdkonna arengut.”

„Kutsun kõiki üheskoos mõtlema, kuidas soodustada innovatsiooni ja luua teadmistele parem ligipääs. Sellega tegelevad nii Euroopa Liidu riigid kui ka idapartnerid ning siinkohal oleme valmis koostööks Euroopa Komisjoni, ÜRO Toidu- ja Põllumajandusorganisatsiooni ja ka Läänemeremaade Nõukoguga.“

Tartus, Eesti Maaülikooli peahoones (Kreutzwaldi 1a) aulas toimub 17.‒19. aprillil rahvusvaheline põllumajanduskonverents AgroForum Mare Balticum, mis keskendub globaalse põllumajanduse digitaliseerumise teemale.

Foorumil osalevad Läänemere äärsete riikide, Soome, Rootsi, Taani, Saksamaa, Poola, Leedu, Läti ja Venemaa, ning Euroopa Liidu idapartnerluses osalevate riikide, Ukraina, Valgevene, Moldova, Armeenia, Aserbaidžaani ja Gruusia, esindajad ning Euroopa Komisjoni, ÜRO Toidu- ja Põllumajandusorganisatsiooni (FAO) esindajad.

Rohkem infomaterjale leiab konverentsi kodulehelt.

Foorumit korraldavad Eesti Maaülikool ja Maaeluministeerium koostöös Maaelu Edendamise Sihtasutuse, Eesti Idapartnerluskeskuse ja Tartu linnaga.