Põllumajandusminister Helir-Valdor Seedri sõnul on nõuandesüsteemi katusorganisatsiooni vahetamise eesmärgiks parandada teenuse kvaliteeti. "Vahetus ei tähenda, et Põllumajandus-Kaubanduskoda oleks oma tööga halvasti hakkama saanud, kuid tänases olukorras aitavad muutused kaasa teenuse paremale kvaliteedile," rääkis Seeder. "Tegelikult jäävad nõuandega tegelenud inimesed enamjaolt samaks, küsimus on lihtsalt uues ja värskemas pilgus teenusele tervikuna."

MESi juhatuse liikme Thea Kaurla sõnul on nende peamiseks eesmärgiks muuta nõuandeteenus tuleval aastal rohkem ettevõtjate soove ja vajadusi arvestavaks. Senisest suuremat tähelepanu tuleb pöörata ka nõuandeteenuse turundamisele, et nõuandeteenistus oleks nähtavam ning ettevõtjad oleks teenustest teadlikumad.

Koordinaatori muudatusega on tegelenud spetsiaalne töögrupp, kelle ülesandeks on täpsustada muuhulgas nõuandesüsteemi eesmärki ja selle korralduslikke küsimusi. Töörühma kuuluvad talupidajate, põllumeeste, konsulentide, EPKK ja teiste nõuandesüsteemi vajavate organisatsioonide esindajad.