Strateegias väljatoodud eesmärke aitavad MAKidel saavutada partnerorganisatsioonid nagu MKM, SIM, KÜSK, EAS jne. Toetuse kinnitamiseks allkirjastasid partnerid heatahte deklaratsiooni, mille kohaselt lubatakse toetada „MAK-võrgustiku strateegias 2014-2020“ kirjeldatus eesmärkide saavutamist ning kaasata MAK-võrgustikku arendustegevuste kavandamisel ja elluviimisel maakondlikul tasandil.

„MAK-võrgustikule on see tunnustus juba tehtud töö eest, et meile olulised partnerid on väljendanud oma edasist koostöösoovi hea tahte deklaratsioonile alla kirjutades ning toetavad oma vastutusala raames võrgustikku igakülgse kootöö ning EL ja siseriikliku finantseerimisega ka tulevikus. Oluline on ära märkida, et jätkub töö partnerlusringi laiendamisega,“ lisas MAK-võrgustiku eestseisuse esindaja Kaarel Lehtsalu.

MAK-võrgustiku strateegiaga saab tutvuda siin.

Maakondlikud arenduskeskused on järjepidevalt tegutsevad iseseisvad sihtasutused, mis tegutsevad koordineeritud koostöövõrgustikuna (MAK-võrgustik). Perioodil 2003–2013 kuulus võrgustikku 15 maakondlikku arenduskeskust ja EAS. Täiendavaks koostööpartneriks ettevõtluse valdkonnas on Tallinna Ettevõtlusamet. Maakondlikud arenduskeskused asutati Vabariigi Valitsuse kinnitatud kontseptsiooni alusel 2003. aastal. Maakondlike arenduskeskuste loomise põhieesmärgiks oli tugistruktuuri loomine, mis toetab ettevõtete, kohalike omavalitsuste ja kodanikuühenduste tegutsemisvõimekust ja struktuurifondide tulemuslikku kasutamist.

MAK-võrgustikus töötab 2013. aasta seisuga 113 maakondlike arenduskeskuste töötajat.