Meie istandus järgmisel aastal täieneb. Tänavu mulda pandud tõrud on pärit Rapla-, Järva-, Hiiu- ja Läänemaalt. Esialgu on tõrusid üheksalt (kui nelja tütre tammed eraldi arvestada, siis tosinalt) puult.

- Esindatud on Raplamaa Tamme küla tamm. Selle põlise küla (end Kabala), mõisa (hoone vanas osas on säilinud Eesti üks suuremaid mantelkorstnaid) ja ta Pakamäega olnud seoste auks. Hüpoteesi järgi oli just Kabala küla see, kes kärajatele kogunenud vanemad ära toitis.

- Rapla linna Priiuse tamm, kelle Rapla kandi talupojad istutasid pärisorjuse kaotamise puhuks 1816. või 1817. aastal. Kohalike kodu-uurijate andmeil pole kusagil mujal Eestis sellise nime ja tähendusega tamme.

- Vigala kirikuaia tamm. Selle auks, et Vigalas oli kogu nõukogude aja kõigi silme all olemas Vabadussõja monument, milleks on Vigala kiriku torn, ehitatud 1933. Tõsi, monumendi kujud olid peidus, nimetahvlid üle lubjatud ja Vabaduse rist tornil kaetud, kuid 1988. aastal see kõik taastati. Aegade jooksul sõdades hukkunud Vigala inimeste nimetahvleid tuli kahjuks ka juurde valmistada.

- Läänemaa Hanila vallas asuva Vatla mõisa tamm. Selle võimsa puu tõrud jõudsid istandusse Läänemaa ühe kaunima mõisa ja selle lähedal oleva Püha allika auks. Tegelikult ka Vatla inimeste auks, kui mõtelda mõisa aias olevale mälestuskivile.

- Hiiumaa Kärdla sadama tamm on esindatud mõistagi Hiiumaa auks.

- Koduaiatammesid esindab Sammlerite pere tamm “Põlvest põlve”, kes hakkas umbes 30 aasta eest kasvama pereema Lii ema aiamaal Türi lähedal. Kui aiamaa müüki läks, istutati tamm ema palvel ringi Sammlerite talu maadele Järvamaal Koigi vallas, kus ta on hästi kohanenud.

- Sammleritelt on pärit ka “Neli tütart” ehk tõrud tammedelt, mis peres kord ise külvati. Tüdrukute akende all tärkas neli puud, iga tütre jaoks üks – Eliisa, Eleene, Anete ja Sandra puu.

- Ühest Hiiumaa Kärdla koduaiast on meie valikus ka tamme püramiidja vormi tõrud.

- Ühest Raplamaa Vana-Vigala koduaiast on istanduse pidaja toonud tõrud oma lapsepõlvekodu auks.

Hetkel on kõik veel vaikne, siltidega tähistatud lappidel kõik tõrud mulla all. Näis kas näeb midagi rohkem järgmisel kevadel.