Ministri sõnul on eesti ja saksa köök küll väga sarnased, aga meil on kindlasti sakslaste jaoks ka eksootilist toitu ja erinevaid maitsed. „Meie retseptid ja maitse on teistsugused,“ selgitas minister. „Eksootilised on põdra- ja karuliha, Eesti on looduslik maa, meil on tavalise põllumajandustoodangu kõrval metsamarju ja ulukiliha. Suudame üllatada Saksa tarbijat ja gurmaani.“

Eestlaste toiduvalik pakkus reede hommikul enne stendi avamist juba ka loomakaitsjatele võimaluse end eksponeerida. Nimelt tormasid kaks noort kisakõrist aktivisti lindi läbilõikamise juurde oma sõnumit kuulutama. Nad toimetati kiiresti ja viisakalt minema.

„Saksa väljaanded küsivad, et mis on Eesti rahvustoit. Võib öelda, et sealiha ja kapsad on Eestis kõige levinumad, siis veel verivorst,“ rääkis põllumajandusministeeriumi välissuhete osakonna juhataja Ruve Šank. „Need toidud on tüüpilised nii Eestile kui Saksale. Aga maitse on verivorstil teistsugune. Seega on selles sakslastele midagi tuttavat ja midagi erinevat.“