Ent paralleelselt kitsendusega tegeldaks ka metsandusega, majandades ja uuendades 45 ha metsa. Selles metsas on ka kaks järve, kus kasvatatakse kalu. Ja mitte linlastele sisse söötmiseks, vaid sportlikuks kalapüügiks, milles on peetud ka üle-Euroopalisi võistlusi.

Lisaks sellele pakutakse kodumajutust. Olulised külalised on emad oma nõrgema tervisega lastega, kelle kosutamiseks on maaõhk, ilus loodus ja kitsepiim just õiged vahendid.

Ka suuremad kooperatiivid on spetsialiseerunud. Näiteks tegeldakse Vodkamani kooperatiivis nii piima- kui lihaveistega, kasvatatakse rohusöötasid, teravilja, maisi ning kartulit, lisaks pakendatakse neid ja toodetakse ka tööstuslikku kartulipiiritust, samuti toodetakse biogaasist soojust ja elektrit.

Samas, kuigi Tšehhi põllumajandus on heal arengutasemel ja piimatoodang on 40% üle siseturu vajaduste (piima hind on 23,7 senti liiter ja see toodab kahjumit), imporditakse ligi pool piimatoodetest Saksamaalt, Itaaliast ja teistest Euroopa riikidest sisse.

Praegu Eestis toimuvat piimanädalat ja erinevaid promoüritusi vaadates tundub, et ka tšehhidel poleks paha korraldada midagi sarnast.