Kolme päeva jooksul pakutava nimistus on veiseburger, lämmi pini, Burgundia pajaroog, sibulasupp veiselihaga, sütel küpsetatud New Yorki steik, pipradekooriga ahjuküpsis, Chorizo vorstid ja loomulikult veiselihašašlõkk. Roogasid saab osta ning retsepte kaasa võtta.

"Pakume sel aastal suuremat roogade valikut ning rõhutame, et seekord messil pakutav on vabas õhus grillil valmistatav toit, millega pea igaüks hakkama saab," ütles MTÜ Liivimaa Lihaveis juhatuse liige Katrin Noorkõiv.

Noorkõivu sõnul on rohumaa lihaveise liha populaarsus kasvuteel, käesoleva aasta esimeses kvartalis suurenes Liivimaa Lihaveise müük mullusega võrreldes kolm korda.

Tartu restorani Meat Market peakokk Joel Ostrat soovitab veise šašlõkki, sest tema sõnul on „sealiha grillimise eilne päev“.

500 g veiseliha välistükk
75 ml korralikku oliiviõli
10 g värskelt purustatud pipart
100 g valget sibulat
10 g tüümiani
20 g küüslauku
1 gramm soola (lisada täitsa lõpus)

Lõika lihast parajad kuubikud. Tükelda sibul, purusta küüslauk ja lõigu tüümian. Sega kõik oliiviõliga ja masseeri lihasse. Lase seista (kui tahad kohe kasutada, siis 1 tund toatemperatuuril) 6-12 tundi külmas. Enne grillimist võta külmast ja pane vardasse, grilli ca 4-6min igast küljest. Parim salsa või värske salatiga, tulemus on mahlane ja maitsev suutäis.

Liha valmistamise vahendid on välja pannud firma Homeyard, kes tutvustab huvilistele enda grille, neist põnevaim on rohelise muna kujuline söegrill Big Green Egg.