Võistlusi korraldava Eesti Metsaseltsi tegevjuht Mart Kelk rääkis, et kui saemeestele toimuvad raievõistlused juba aastaid, siis nüüd tekkis mõte korraldada midagi samalaadset ka masinameestele. „Tänapäeval tegutsevad metsas ikka peamiselt masinad, kuid nende juhid on jäänud tahaplaanile. Samas nõuab selliste suurte ja võimsate masinate juhtimine väga häid oskusi, mis tegelikult on meie meestel täiesti olemas. Sel aastal saavad nende meisterlikkust tunnistada kõik neljapäeval Maamessi külastavad inimesed“, selgitas Kelk.

Forvarderijuhtide võistlus sisaldab tööoperatsioone, mida masinamees peab ka metsas tegema. Võistluseks on neid siiski kohandatud vastavalt oludele, sest piiratud maa-alal ei saa suured masinad tegutseda nii nagu tavatööd tehes. Forvarderite kevadreivil võtavad omavahel mõõtu 16 masinameest. Võistlus toimub kahel analoogsel forvarderil.

Maamessi peakorraldaja Margus Kikkuli sõnul on uus võistlus messiprogrammi sobiv. „Forvarderijuhtide võistlus on hea võimalus tavainimestele näidata neid masinaid tööolukorras. Masinad on väga kenad ja neid on töötamas põnev jälgida. Kindlasti aitab võistlus tõsta ka forvarderijuhtide prestiiži – muidu on need tublid inimesed metsas ja keegi ei näe nende oskusi."

Maamessil on alati ShowArena, kus on inimestel hea jalga puhata. "Meil on väga hea meel, et tänavu saavad nad lisaks muule ka metsamasinajuhtide võistlust jälgida. Loodame, et see on külastajatele paeluv ning muutub traditsiooniks, nagu seda on raievõistlus Kevadkarikas,“ rääkis Kikkul.

Juba seitsmeteistkümnendat korda toimuvad raievõistlused on seekord üheks eelvõistluseks enne sügiseseid raie maailmameistrivõistlusi Šveitsis. Lisaks Eesti parimatele (Andres Olesk, Taavi Ehrpais, Martin Muttik, Anto Laas jne) on lubanud võistlusest osa võtta ka meie naaberriigid – Läti, Leedu ja muidugi Soome raiesportlased. Soome võistkond on sealjuures valitsev maailmameister, nii et Kevadkarikas tuleb väga kõrgetasemeline.

Mõlemad võistlused toimuvad Maamessi ShowArenal, oma võimeid proovida ja auhindu võita saavad ka pealtvaatajad.