Seitsmepäevase konverentsi eesmärk on tutvustada välismaalastele meie riiki ja kultuuri ja näidata maaelu. Muu hulgas on plaanis ära käia Soomaal ja Kihnus. Ühes Kodukandi liikumisega korraldatakse külakogukonnaga tutvumise päev.

Esmaspäeval jagunevad osalejad gruppidesse ja külastatakse erinevaid kohti. Üks grupp läheb kanuutama, teine grupp külastab Soomaad, Tori valda ja Tori Jõesuu Siidri- ja Veinitalu, kolmas grupp veedab päeva K.R. Jakobsoni muuseumis Kurgjal. Neljas grupp külastab kohaliku talupidamist Lanksaares, kus on võimalus tutvuda Eesti tõugu karjaga, saada ülevaade hetkel talude olukorrast ning matkata rabas.

Teisipäeval viiakse osalejad Pärnumaa küladesse, kus neile tutvustatakse neile kohalikku elu ning räägitakse muu hulgas ka sellest, kuidas maal ellu jääda. Õhtul esinevad rahvatantsijad Paidest, regilaulu ansambel Lüütürr Harjumaalt ning tantsuansambel Lavassaare trio Pärnumaalt.

Kolmapäeval sõidab üks grupp Kihnu, teine Paidesse ja kolmas pealinna. Päeva lõpetab ühine õhtuprogramm, kus Šveitsi kui järgmine konverentsi korraldaja, saab tutvustada oma konverentsi.

Neljapäeval toimub traditsiooniline aastakoosolek, kus vaadatakse üle kuidas on IFYE aasta möödunud, millised on olnud kulud ja tulud ning millised on plaanid aastaks 2017. Päeva teises pooles saavad osalejad osa võtta erinevatest käsitöötubadest ning õhtul õppida seltskonnatantse.

Reedel tutvutakse Pärnu linnaga.

Noorteühing Eesti 4H on maaelu väärtustav, noori ühendav rahvusvaheline organisatsioon, kuhu kuuluvad liikmed vanuses 7-26 eluaastat. 4H tähendab midagi ise teha, 4H on väljakutse noortele enda arendamiseks ja usaldamiseks – õpime tegutsedes!

IFYE (International Farm Youth Exchange) ehk rahvusvaheline maanoortevahetus on ülemaailmne programm, mille kaudu saab noor elada kolm kuni kuus kuud välismaal peredes. Juuli lõpus toimuvale konverentsile on oodata neid, kes on IFYEna selles programmis osalenud.