Tšursini sõnul on lüpsirobot hea näide maaülikooli erinevate valdkondade koostööst: „Eesti Maaülikooli üks populaarsemaid õppekavasid on viimastel aastatel olnud toiduainete tehnoloogia, kus üliõpilased õpivad süvendatult nii liha- kui piimatehnoloogiat – seega on piimandussektor üks perspektiivikamaid erialasid. Lisaks saavad maaülikooli tehnikaerialade üliõpilased laialdased teadmised põllumajandusseadmete tööpõhimõtetest ning koostöös DeLavaliga on lüpsirobot üks tipptehnoloogia näiteid, mida meie tehnikainstituudi tudengid praktika käigus põhjalikult tundma õpivad.“

Eesti Maaülikooli boks Teeviidal külgneb Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja boksiga, kus tutvustatakse piimaga seotud erialasid ning kus traditsiooniliselt on avatud ka piimabaar.

Eesti Maaülikool on ainus ülikool Eestis, mille vastutus seisneb põllumajanduse ja maamajanduse, metsanduse, keskkonnateaduste, veterinaarmeditsiini ja loomakasvatuse, tehnika ja inseneriteaduste koostoimes. Maaülikool kuulub põllumajanduse ja metsanduse valdkonnas maailma 100 parima ülikooli edetabelisse, olles 51.-100. kohal. Taime- ja loomateaduste ning keskkonna ja ökoloogia valdkonnas on kõrgkool maailmas 1% enim viidatud teadusasutuste hulgas.