Aastatel 2013 ja 2014 esitasid MTÜ Noortalunikud „Aasta põllumehe“ konkursile osalema toonase noortaluniku R Capital OÜ juhataja Martin Repinski, kes tegeles Ida-Virumaal kitsekasvatusega. Kuid konkursi žürii jätti PRIA soovitusel Repinski kandidatuuri kahel korral kõrvale.

Kandidaadi esitamise ankeedis selgitavad noortalunikud, miks Martin Repinski võiks preemia pälvida: „Noor tegutsev ettevõtja. Saavutanud edu lühikese perioodi jooksul. Tema toodangu toorainest valmib omapärane ja väga mõnusa maitsega lõpptoodang – kitsepiima toorjuustupallid ja lisaks veel mitut erinevat sorti juustu. Martin on suure pühendumise ja töötahtega. Eeskujuks paljudele, mis kinnitab, et pühendudes oma valitud tegevusele, saavutad ka edu.“

2014. aasta kevadel teatati PRIA-st järgmist: "Martin Repinskil on üleval nn tulevikutrahvid, mida tasaarveldatakse kolmel järgneval aastal makstavatest toetustest. Seetõttu ei ole ta sobiv osalema aasta põllumehe konkursil." Ja nii ta konkursist kõrvale jäigi.

Kui selgus, et Martin Repinskist saab uus maaeluminister, saatis Maaleht PRIA-le uue järelepärimise, küsides, kas Repinskil on PRIAga suhted nüüd korras või on tal ikka veel trahvid/võlad maksmata? PRIA pressiesindaja Maris Sarv-Kaasik teatas vastuses: „Martin Repinski põllumajandusettevõtetel ei ole PRIA ees võlgnevusi vms tasumata summasid.”