Margus Reimand Jõgevamaa ettevõttest Mõts ja Mesi tunnistas, et kuivuse tõttu jäi meesaak kehvemaks kui mullu. “Korje kestis juuli alguseni, kus iga kõrs kandis nektarit.” Taru kohta tuli keskmiselt 30 kg.

Läänemaa Topi talu peremees Aldo Vaan on tänavuse meeaastaga rahul. Sõltuvalt taru tugevusest jäi meesaak 10–50 kg piiresse. Vaan pakkus meepäevadel ainsa müüjana tatramett, mis sai kiiresti osta. “Müüsime esimesel päeval kahe tunniga kogu kaasa võetud mee maha,” nentis Vaan rahulolevalt.

Osaühingu Asteni Mesindus juht Ardi Asten Pärnumaalt märkis, et meesaak oli keskpärane ehk 25–30 kg taru kohta. Üheks põhjuseks oli korjeperioodi lühikeseks jäämine – ka Pärnumaal lõppes see juba juuli keskpaigas.

Harjumaa Põdrasepa talu peremees Toomas Tambur jäi saagiga rahule, kuigi mett tuli mullusest vähem. Ta lisas, et temal oli Põhja-Eestis päris hea tulemus.

Üldiselt mesinikud väga oma meekilosid ütlema ei kipu. Üks tunnistas, et see on sama, kui küsiks, palju keegi palka saab. “Numbrid pannakse üles, läheb statistikasse ning siis on kohe maksuamet ja ei tea veel kes meil kaelas."