Mikroettevõte on ettevõte, mis annab tööd vähem kui 10 inimesele ja mille aastakäive või aastabilansi kogumaht ei ületa 2 miljonit eurot ehk 31 293 200 krooni. MESi finantseeritud kevadtöödelaenu väljastab ettevõtjale krediidiasutus, kes on sihtasutusega sõlminud koostöölepingu väikese ja keskmise suurusega ettevõtjate sihtotstarbeliseks finantseerimiseks. Laenu tähtaeg on kuni üks aasta ja maksimaalne summa ühele ettevõtjale kuni 1 miljon krooni.

„Sihtasutus annab laenu läbi panga väikestele põllumajandusettevõtetele ja talupidajatele. Lisaks saab krediidiasutus vastavalt vajadusele ise volituse alusel vormistada laenule tagatiseks kuni 80% MESi garantii," selgitas MESi juhatuse esimees Raul Rosenberg.

„Suuremate põllumajandustootmisega tegelevate ettevõtjate laenuvajadus kevadtöödeks on oluliselt suurem. Seetõttu on MES teinud Põllumajandusministeeriumile ettepaneku leida veel täiendavalt kuni miljard krooni. Praegu oleme valmis pakkuma suurematele ettevõtetele laenude garantiisid ühe ettevõtja kohta kuni 39 miljonit krooni, kokku kõigile ettevõtjatele kuni 1,5 miljardit krooni," lisab Rosenberg.

Kevadtööde rahastamiseks on kolm võimalust:

  • pank laenab MESi vahenditest ja laenaja tagatistega;
  • pank laenab MESi vahenditest koos MESi garantiiga;
  • pank laenab omavahenditest ja annab MESi eest garantii.

MESi koostööpartnerid kevadtöödelaenude väljastamisel on Bank DnB NORD A/S Eesti filiaal, Aktsiaselts Eesti Krediidipank, Marfin Pank Eesti AS, Nordea Bank Finland Plc Eesti filiaal, AS Hansapank, AS SEB Pank, Tallinna Äripanga AS ja AS UniCredit Bank Eesti filiaal.