„Maaelu Edendamise Sihtasutus korraldab parima piimakarjakasvataja valimist juba kümnendat ja parima lihaveisekarjakasvataja valimist neljandat aastat. Konkursile esitatakse alati parimatest parimad ja valiku tegemine on igal aastal väga raske. Olulised on nii tootmisnäitajad, tõuloomade müük, tõuaretus kui ka näitustel osalemine,” selgitab MESi juhatuse esimees Raul Rosenberg.

Tänukirja ja skluptor Vergo Verniku poolt loodud „Vasika” annavad parimale piima- ja lihaveisekarjakasvatajale üle põllumajandusminister Helir-Valdor Seeder ja Maaelu Edendamise Sihtasutuse juhatus Põllumajandusministeeriumis toimuval Eesti Vabariigi aastapäevale pühendatud aktusel.

Maaelu Edendamise Sihtasutus valib parimat piimakarjakasvatajat alates 2001. aastast ning parimat lihaveisekarjakasvatajat 2007. aastast.

Parim piima- ja lihaveisekarjakasvataja valitakse koostöös Eesti Tõuloomakasvatajate Ühistu, Veterinaar- ja Toiduameti, Jõudluskontrolli Keskuse, Eesti Maaülikooli Veterinaarmeditsiini ja loomakasvatusinstituudi, Eesti Põllumeeste Keskliidu, Eestimaa Talupidajate Keskliidu ja Põllumajandusministeeriumiga.