Väikesedki asjad, nagu näiteks kas või Koeru suvepäeva puhuks tellitud T-särgid, ühendavad, ent ühtsuses, teadagi, peitub jõud... Liidu lipu heiskas suvepäevaks aasta mesinik 2012. Kuna selle tiitli sai tegelikult perekond, oli heiskajaid kaks ‒ Olvi ja Jüri Lugus Põltsamaa lähedalt Pisisaare külast.

Kõige meelelahutusliku ja seltskondliku kõrval tehti eile ka tööd. Mesinike liit on alustanud liidu arengukava (aastateks 2014‒2020) koostamisega ning suvepäevalistel tuli töögruppides selle nimel mõttetööd teha. Keskenduti sihtidele, et kusmaal võiks Eesti mesindus olla aastateks 2015 ja 2020; mida peaks muutma seadustikus, kuhu suunda peaks liit arenema, kuidas käima koolitus, nõustamine, kuidas nähakse kohalike seltside edasiminekut.

Kõige enne oli üldisem arutelu, kus kõneldi mesinduse päevaprobleemidest. Pärast seda, kui liidu juhatuse esimees Aleksander Kilk oli päeva avanud, võtsid pikemalt sõna mesinikud Eha Metsallik, Ülo Lippa, August Rapp ja Maire Valtin. Peep Käspre pakkus teemade arutamise pealt, et liit võiks korraldada mesinikele silmast silma kohtumise taimemürkide maaletoojatega...

Eesti Mesinike Liit on asutatud 1992. aastal, kuid loeb ennast 1902. aastal asutatud Eesti Mesilaste Pidajate Seltsi tegevuse jätkajaks.