Messidel kevadest sügiseni

Vahepealsesse aega mahuvad kevadekuulutajad Luige Kevad ja Türi Lillelaat, kuhu, nagu nimigi ütleb, tullakse igal aastal uudistama uusi ja vanu taime-, lille- ja seemnesorte, mida kevadel mulda pista. Maalehe telgist leiab laadahinnaga praktilisi aiaraamatuid, mis annavad nõu nii algajale kui juba kogenud aiapidajale.

Kaugelt paistab laadatelgi laualt silma tuttav roheline kastike, mille ümber sagib alati palju inimesi ja kus sees keerleb sadu väikeseks volditud pabereid. See on Maalehe õnneloos, kus iga pilet võidab. Loosirattas keerlevad nii Maalehe kirjastuse raamatud, logoga kingitused – kruusid, kotid, särgid ja palju muud põnevat – kui ka Maalehe tellimused.

Sügist tervitatakse aga Palamusel Paunvere väljanäitusel, mille korraldusmeeskonda on pikki aastaid kuulunud ka Maalehe toimetuse inimesed. Palamusel kaubeldakse suvel kasvatatud saadustega ja võrreldakse uhkemaid nunnusid. Ka Maalehele on Paunvere üks erakordselt tore sündmus, sest väga paljud meie kauaaegsed lugejad on just sellel laadal harjunud meie telgist läbi astuma, et pikendada oma tellimust ja ajada juttu nii Maalehes kajastust leidnud kui ka muudel elulistel teemadel.

Lauluga maale ja reisile

Siiski on laadad ja messid oma olemuselt pigem müügikesksed ning seal puudub võimalus otsesuhtluseks vabamas õhk-
konnas.

Seetõttu tundsime, et on vaja leida ka midagi meelelahutuslikumat, mis aitaks meil välja minna tavapärasest ajalehekeskkonnast ning pakkuda lugejatele võimalust vahetuks suhtluseks ja kontaktide loomiseks Maalehe tegijatega.

2010. aasta suvel lisandus suviste ürituste programmi Maalehe ja ETV ühine saatesari “Lauluga maale”, mis tänavu stardib kolmandat hooaega. Saate salvestused toimuvad enamasti laupäeviti-pühapäeviti mai lõpust augustini ning on valitud nii, et need oleks võimalusel eri maakondades ning haakuks mõne kohapealse vahva küla- või teemapäevaga. Kui päeval saab kiigata, mida huvitavat pakutakse laadalettidel, siis õhtupoole on kõigil võimalus oma hääled ja meeled rõõmsaks laulda “Lauluga maale” saate salvestusel, mis enamasti jätkub simmani või muu lõbusa üritusega.

Maalehe lugeja on harjunud saama rohkem kui ainult lehte. Seepärast on Maalehe brändi alla aja jooksul tekkinud hulk lisaväärtust pakkuvaid tooteid ja tegevusi. Peale laatadel osalemise saavad Maalehe lugejad osa võtta konkurssidest, kus maitsmiseks võib välja panna näiteks omavalmistatud koduveini või põnevaid hoidiseid, mille käigus tuleb päevavalgele nii mõnigi uus ja põnev retsept.

Igal aastal, juba kaheteistkümnendat korda valib Maaleht aasta põllumeest, kolm aastat on koostöös Maaspordikeskusega korraldatud maadlusturniiri noortele.

Samuti on koos läbi rännatud palju põneva kultuuri ja erineva kliimaga riike.

Kõigest sellest ja paljust muust saab lähemalt lugeda Maalehe veergudel, veebilehel www.maaleht.ee, kuulda Maalehe messiboksis või tuttavas rohelises laadatelgis.

Kohtumiseni Maamessil!