RMK juhatuse esimehe Aigar Kallase sõnul on kõikide metsaürituste eesmärk näidata, kuidas toimub Eesti riigimetsa kasvatamine ning pakkuda huvilistele isetegemise kogemust. ”Kõik saavad kaasa lüüa kevadisel metsaistutusel ja metsanduslike õpperadade võrgustiku loomisel, sügisel ootame kõiki 6. klassi õpilasi metsapäevale,” lisas Aigar Kallas.

Ainulaadne on RMK ja Eesti Kontserdi koostöös korraldatav tänavune kontsertsari “Eesti metsa lugu”, mis jõuab enam kui 30-sse Eestimaa paika. Kontsertpaiku on kindluses ja mõisas, kultuuri- ja rahvamajas, teatris ja ülikoolis, looduskeskuses ja vabaõhumuuseumis.

RMK loodushoiu osakonna juhataja Marge Rammo sõnul kajastavad veebruaris algavad kontserdid erinevaid perioode muinasajast kuni tänapäevani ning olenevalt üritusest näeb esinemas näiteks Hortus Musicust, Eesti Filharmoonia Koori, RAMi, Rondellust, Guido Kangurit koos UMA-ga, Bonzo & Piispead ning mitmeid teisi tuntud artiste ja loodusesõpru. Kontserdid on tasuta ja ühendavad endas muusikat ning metsa ajaloo pajatusi.

Metsanduslikku kultuuri jagub ka Tallinna Lennujaama, kus metsa-aasta puhul tervitab lennureisijaid metsatöötajate 40-liikmeline meeskoor Forestalia. Koor esineb Tallinna Lennujaamas aasta jooskul viis korda, esimene ülesastumine toimub täna, 23. jaanuaril kell 13.15.

Läbi aasta korraldab RMK erinevaid kontserte, matku, näitusi, loenguid ja konkursse. RMK prognoosib tänavu riigimetsa puhke- ja kaitsealadele 1,5 miljonit külastust ning ootab loodusharidusprogrammidele osalema kokku 40 000 kooliõpilast.

Käesoleval aastal tähistatakse Eestis, maailma ühes metsarikkamas riigis, ÜRO poolt väljakuulutatud rahvusvahelist metsa-aastat, mille eesmärk on tõsta inimeste teadlikkust metsast ja selle kasutamise võimalustest. Metsa-aastat tähistab kogu maailm ning igas riigis toimuvad erinevad tegevused läbi kogu aasta.