Eesti Metsaselts tänas Margust selle eest, et ta on täitnud väga olulist rolli metsateaduse arendamises, ta on üks Metsainstituuti elluviijatest ning on väga edukalt ühendanud oma huvi metsateaduse ja praktilise metsandusega. Margus sai 2001. aastal president Lennart Merilt Valgetähe V klassi riikliku autasu.

Tänati ka suurimat erametsasõpra, kelleks valiti saeveski AS Toftan. Žürii on iseloomustanud Lõuna-Eestis asuvat Toftanit ettevõttena, kes otsib koostöövõimalusi metsaomanike ja nende organisatsioonidega. Toftan on oma varumispoliitikas soosinud metsaühistute poolt väikemetsaomanike puidu ühist turustamist pakkudes konkurentsivõimelisi tarnetingimusi. Nii soosib ettevõtte poliitika seda, et lõppostja poolt puidu eest makstavast hinnast jõuaks võimalikult suur osa metsaomanikuni.

Ka neljapäeval toimunud Eesti Erametsaliidu korraldatud erametsapäeval anti üle hulk tunnustusi. Loodusesõber, rändaja ja ajakirjanik Hendrik Relve tunnistati parimaks ajakirjanikuks, kellele on iseloomulikud tõepärased kajastused erametsandusest ja metsatööstusest. Tubliks metsaühistu juhiks nimetati Sakala Metsaühistu juhatuse esimees Olavi Udam, tugiisikute seast on tublim Põlvamaa tugiisik Tarmo Lees. Konsulentide seast tunnistati parimaks Pärnumaalt pärit konsulent Kadri-Aija Viik. Tublimaks Erametsakeskuse üksuse juhiks nimetati EMK siseriiklike toetuste üksuse juht Arpo Kullerkupp, parimaks Erametsakeskuse naistöötaja tiitli pälvis Erametsakeskuse projektispetsialist Anne Martin ja parima meestöötaja tiitli võttis vastu EL toetuste üksuse projektispetsialist Kaiko Kell. Tublimaks ametnikuks tunnustati Keskkonnaministeeriumi metsaosakonna peaspetsialist Egon Niittee, kes on aktiivselt tegelenud jahinduse ja metsanduse ühiste teemadega.