Metsa majandusliku väärtuse parandamiseks esitati 549 taotlust, milles esialgsetel andmetel taotleti toetust kogusummas 57,9 miljonit krooni. Sellest 33,9 miljonit moodustas metsatehnika ja 24 miljonit taotleti toetust metsas tehtavateks töödeks (hooldusraie, metsa uuendamine, laasimine, metsakahjustuste ennetamine).

Meetme eelarve käesolevaks aastaks on 27,4 miljonit krooni.

Põllumajandusministri määruse kohaselt rahuldatakse kõigepealt kõik taotlused, milles on taotletud toetust metsas tehtavateks töödeks, selles osas, mis ei ole tehnika. Pärast seda, kui kõik taotlejad on saanud toetuse metsas tehtavateks töödeks, hakatakse määrusega kehtestatud hindamiskriteeriumite alusel hindama taotluste tehnika osa ning rahuldatakse taotlused, mis saavad kõige rohkem hindepunkte. Toetuse otsuste tegemiseks on Erametsakeskusel aega kuni 100 tööpäeva.

Kahjustatud metsa taastamiseks taotleti esialgsetel andmetel toetust 0,34 miljonit krooni (6 taotlust) ja metsatulekahju ennetamiseks 4 miljonit krooni (31 taotlust). Meetme eelarve on 4 miljonit krooni.

Põllumajandusministri määruse kohaselt rahuldatakse kõigepealt taotlused, milles taotletakse toetust kahjustatud metsa taastamiseks ning pärast seda, kui raha üle jääb, hinnatakse hindamiskriteeriumite alusel metsatulekahju ennetamise taotlusi ning rahuldatakse enim punkte saanud taotlused. Erametsakeskusel on toetuse otsuste tegemiseks aega kuni 80 tööpäeva.