Aupaugud ja suusatav hunt

Metsapealinna tiitli üleminekut märkis maratonirajale asetatud palgi läbisaagimine, puhuti jahisarve ja Elva jahimehed lasksid püssidest aupauke.

“Metsapealinnaks olemise ajal tahab Elva pöörata metsale rohkem tähelepanu. Kuna Elva on metsarikas linn, tuleb siingi tegelda metsa hooldamise ja hoidmisega,” rääkis Elva linnavolikogu esimees Leelo Suidt.

Metsapealinn ja Eesti Metsaselts andsid Tartu maratoni 5890. lõpetajale (Elvas elab nii palju inimesi), tartlasele Kalle Taeverele auhinnaks Ott Oleski valmistatud puukuju “Suusatav hunt”. Kalle Taever ütles, et kavatseb kuju panna koduaeda.

Tähelepanus oli ka Elva kui metsapealinna tunnuslause autor, tallinlane Oliver Sõgel.

Nagu pärast konkursivõidu kinnitamist korraldajate üllatuseks selgus, oli Oliver Sõgel ka mullu metsapealinn Rakvere tunnuslause väljamõtleja.

Elva tunnuslause on “Linn, mis puhkab metsas” ja Rakvere tunnuslause oli “Rakvere – metsa väge täis”.

Oliver Sõgel ise on Elva ajalehe andmeil ettevõtja, kes tegeleb pakenditega ja vabal ajal palju looduses viibib.

Metsapealinnal on plaanis hulk metsaga seotud ettevõtmisi. Muu hulgas tähistatakse metsanädalat, mis tänavu on 27. aprillist 4. maini ja mille eelsündmused jäävad Tartu Maamessi aega.

Võistlused ja metsanädal

Metsanädala avasündmuseks on 27. aprillil Eesti matkahooaja avamine ja 4. mail on Elvas linnarahva metsapäev.

“Kindlasti üks sündmusi, millega Elva oma 75. aastapäeva ja metsapealinna 10. aastapäeva tähistab, on mändide istutamine Elva linnas ja selle ümbruses,” on lubanud Elva linnapea Toomas Järveoja.

Nüüdseks on Eesti Metsaselts ja Elva linnavalitsus kuulutanud välja õpilaste traditsioonilise üle-eestilise metsanädalale pühendatud joonistusvõistluse “Metsavaht hunt” ja Tartumaa koolide õpilastele suunatud metsajutukonkursi.

Joonistusvõistluse teema ajendiks on see, et hunt on tänavu kuulutatud aasta loomaks. Ka Tartumaa õpilaste jutuvõistluse teemad on seotud hundiga.

Elva on Eesti kümnes metsapealinn. Lisateavet sündmuste kohta leiab Eesti Metsaseltsi ja Elva linna kodulehtedelt internetis (www.metsaselts.ee või elva.kovtp.ee).