• Metsamajandamiskavade koostamise toetust võib taotleda nii metsaühistu (ka esindades metsaomanikke) kui erametsaomanik. Toetust saab taotleda tänavu, aga ka tagasiulatuvalt 2007. a tellitud, koostatud ja kehtestatud kava koostamise kulude katteks.


Toetust saab taotleda juhul, kui kava tellijal varem kava polnud; kui kava kehtivusaeg lõppes, muutusid õigusaktid või põhjustasid tormikahjustused majandustingimuste muutumise. Toetuse määr on tänavu 70%, kuid mitte rohkem kui 190 kr korraldatava maa hektari kohta tulundusmetsas. Kaitsealal asuva metsa puhul on toetuse määr 100%, kuid mitte rohkem kui 272 kr/ha.

Taotlejal tuleb EMK-le esitada: toetuse taotlus, taotlejate nimekiri, kava tiitellehe koopia, kava eest esitatud arve koopia, vähese tähtsusega abi teatis.

  • Erametsaomanike individuaalse nõustamise toetust saab taotleda metsaühistu. Toetamise üks tingimus on, et nõustaja on kas atesteeritud konsulent või isik, kel on konsulendi IV või V kutsekvalifikatsioon metsamajandamise valdkonnas metsakasvatus-, metsamajandus- või õigusküsimustes.


Toetuse alla kuuluvad kulud, mis on tehtud 1. jaanuaril 2008 või pärast seda. Abikõlblikud kulud on konsulendi tunnitasu ning nõustamise korraldamise, koordineerimise ja järelevalvega seotud büroo- ja transpordikulud. Arvestada tuleb, et EMK toetab individuaalnõuannet kuni 15 tundi ühe metsaomaniku kohta aastas.

Taotlejal tuleb esitada: nõustamise taotlus ja aruanne; vähese tähtsusega abi teatis iga nõu saanud isiku kohta.

  • Erametsaomanike rühmanõustamise toetust saab taotleda metsaühistu planeeritavale tegevusele ehk toetus on broneeringupõhine. Toetuse alla kuuluvad kulud, mis on tehtud 1. jaanuaril 2008 või pärast seda. Maksimaalne toetussumma metsaühistule on 9000 krooni ühe nõustamise kohta.


Taotlejal tuleb esitada: nõustamise taotlus ja päevakava, kus on kirjas aeg, koht, lektorid, kestus ja metoodika, vähese tähtsusega abi teatis metsaühistu kohta.

Kõiki taotlusi saab EMK-le esitada kas posti teel, tuua aadressile Tartu mnt 63 (IV korrus), 10115 Tallinn  või saata digitaalselt allkirjastatuna e-posti aadressile taotlus@eramets.ee.

Vajalikud vormid ja toetuse taotlemise täpsemad tingimused leiab erametsaportaalist www.eramets.ee/toetused/.

Lisainfo: SA Erametsakeskus, siseriiklike toetuste üksus, tel 683 6051.