Päevade kava on jagatud mitmesse ossa. Üldteadmiste osas peavad ettekandeid Eesti Teaduste Akadeemia president Richard Villems, kes geneetikuna mõtiskleb eestlaste osast uurali rahvaste seas; ajaloolane Andres Adamson, kes räägib Liivi sõjast ja Põhjasõjast Põhja-Tartumaal, jt. Kuna metsanduse teema on Eesti ühiskonnas jätkuvalt aktuaalne, räägivad sellest Euroopa Parlamendi liige Ivari Padar, Riigikogu keskkonnakomisjoni liige Tõnis Kõiv jpt. Toimub ümarlaud, mis käsitleb metsaühistute problemaatikat. 

Avatud on seiklusrada, kohalike vaatamisväärsusi ja loodusrada tutvustab Vahur Sepp. Õpitakse tundma ravimtaimi ja seeni. Õhtuks on kultuuriprogramm, kuhu tulevad esinema ka vennad Johansonid, Kärt Johanson ja Tõnis Mägi. 

Suvepäevade programm täieneb ja täpsustub pidevalt, seda saab jälgida kodulehelt  www.kemo.ee. Osalemiseks palutakse registreerida, saates e-kirja aadressile info@kemo.ee. Lisainfo: Sille Kase, tel 512 1947.

On ka osalustasu. Metsaomanikud, kes ei ole metsaühistute liikmed, saavad registreeruda mõne metsaühistu kaudu. Osalustasu sisaldab toitlustust.

Majutus on telkides, erandkorras ka samas paikneva rahvamaja ruumides. 

Lisatasu eest võib ööbida 5 km kaugusel paiknevas Voore külalistemajas.