Millal on õige aeg hobune sadulasse panna?

                     
Millal on õige aeg hobune sadulasse panna?
Foto: Ago Ruus

Paljud hobuseomanikud saduldavad 3,5aastased hobused suve lõpul ning jätavad nad siis veel mõneks ajaks puhkama. Tihedama treeningtööga alustatakse neljanda eluaasta algul.

„Suvi on saduldamiseks hea aeg, sest hobused on rahulikud. Nad saavad palju väljas olla ja on sotsiaalselt küllastunud,“ kirjutab Ingrid Randlaht. „Suureks füüsiliseks koormuseks ei ole hobused selles vanuses aga kindlasti veel valmis. Eriti veel hilise valmimisega eesti tõugu hobused.“

Hobuse võib küll saduldada nelja-aastaselt, kuid aktiivsesse väljaõppesse võib ta kaasata hoopis hiljem, viie-kuue-seitsmeaastasena.

Sellest, kuidas hobust saduldama peaks, saab lugeda eesti hobuse blogist. Samas saab vaadata ka videot alles seitsmeaastaselt aktiivsesse ratsastusse võetud täkust.

Logi sisse

Logi sisse kasutades oma
Facebooki, Twitteri või Google'i kontot või e-posti aadressi.


Registreeritud (0) Anonüümne (0)
Jäta kommentaar
või anonüümseks kommenteerimiseks vajuta siia
Postitades kommentaari nõustud reeglitega
Loe kommentaare Loe kommentaare

Maaleht - viimased uudised
100 tonni lõssipulbrit tehakse valmis kahe päevaga
Jaapani suursaadik Tetsuro Kai ja Tere omanik Oliver Kruuda saadavad teele ühe neljast lõssipulbrit sisaldavast konteinerist, mis jõuab kahe kuu pärast teisele poole maakera.
Kui piimaauto AS Tere Põlva tehasesse jõuab, võetakse piimast kõigepealt võimalike antibiootikumide sisalduse analüüs. Samuti määratakse piima valgu- ja rasvasisaldus.
Parim, mida inimene ise juba diabeedi  diagnoosi  saanuna  teha saab,  on rakendada  tervislikke elusviise – see aitab hoida  ravimivajaduse  madalama.
Parim, mida inimene ise juba diabeedi diagnoosi saanuna teha saab, on rakendada tervislikke elusviise – see aitab hoida ravimivajaduse madalama.
2. tüübi diabeet on väga levinud haigus, mille esinemissagedus üha kasvab, ja seda ka meil Eestis.
Kõrgvererõhktõve suureks riskiteguriks on liigne soola tarbimine, seetõttu  võiks toitude maitsestamisel kasutada pigem pansoola või hoopis vürtse.
Kõrgvererõhktõve suureks riskiteguriks on liigne soola tarbimine, seetõttu võiks toitude maitsestamisel kasutada pigem pansoola või hoopis vürtse.
Südame-veresoonkonna haiguste osas troonib Eesti kurbi edetabeleid. Kuidas enda ja lähedaste südame tervise eest paremini hoolt kanda?