AV on põllumajandusloomalt tema järglastele edasiantav geenide väärtus, mis avaldub järglaste keskmises toodangus tema eakaaslastega võrreldes. Seega väljendab AV looma geneetilist potentsiaali anda tulemusi. Reeglina on nii, et mida kõrgem AV, seda rohkem ta parandab konkreetset tunnust. Pulli suhteline välimiku AV avaldatakse, kui tal on vähemalt 20 tütart kolmes karjas.

Teiseks on farmeril võimalik kasutada lineaarselt hinnatud lehmade andmeid oma karja tarbeks pulle valides. Vissukese (Jõudluskontrolli Keskuse hallatav arvutiprogramm veisekasvatajatele - toim) paaridevaliku programm kasutab lineaarselt hinnatud lehmade andmeid ja valib selle alusel välja sobivad seemenduspullid.

Lehmade lineaarne hindamine aitab välja selgitada parandamist vajavad tunnused oma karjas. Laiemalt võttes ongi lineaarse hindamise eesmärk lehma võimalikult hea tüüp, udar ja jalad ning seetõttu pikem karjaspüsivus.

Kokku hinnatakse 18 erinevat lineaarset tunnust, pikemalt saab sellest kõigest lugeda Jõudluskontrolli Keskuse kodulehelt.