Tema selgitusel anti avalikkusele teada, et Tartumaal Länsi külas hävitati seakorjuseid põletiga 23 tonni ning arve esitati viie töötsükli eest. Üks töötsükkel kestab viis tundi ning selle ajaga põletatakse viis tonni korjuseid. Tegelikkuses tekkis põletil peale esimest tsüklit rike.
„Ma pean tõe väljaselgitamist ääretult oluliseks,“ sõnas Kruuse. „Usaldus on ainus, millega saame sellises kriisis hakkama.“

Kruuse sõnul viiakse AS Viireni sisse erikontroll, kes peab juhtunu asjaolud selgitama ning samuti saama vastuse küsimusele, miks kogustega vassiti.

„Meil on palju küsimusi. Fakt on see, et põleti on kütnud palju kirgi ja ka mina tahaksin teada saada, kui suur on tema tegelik töövõime. Kui sellega on probleeme, siis ma ei näe, miks ühiskond ei võiks seda teada,“ märkis Kruuse.

Kui AS Vireen töötles esitas arveid 23 tonni eest ja tegelikult töötles 5 tonni, siis tekib küsimus, kuhu pandi 18 tonni sigu. Kruuse sõnul jääb ka see erikontrolli selgitada.

Mobiilne põleti soetati tänavu jaanuaris, seade maksis ligikaudu 250 000 eurot.

Veterinaar- ja toiduameti peadirektor Ago Pärtel viibib tänasest haiguslehel. Kruuse ei osanud öelda, kas eemale jäämine on põhjustatud AS Vireenis ilmnenud probleemidest või mehel tervislik seisund ootamatult halvenenud.