Lubadus Eesti võistlejaid riigi poolt toetada põllumajandusminister Helir-Valdor Seedrilt saadi.

“Veebruari keskpaigaks tuli anda korraldajatele üles osalemissoov ja seda me Eesti Künniseltsi poolt ka tegime,” ütleb Margus Ameerikas. Selleks on vaja maksta umbes 3000eurone maailma künniorganisatsiooni (WPO) liikmemaks, ent suurem kulu on osalejate sõit ja elamine ning tehnika transport Kanadasse.

“Transpordi- ja elamiskulu oleks 20 000 euro ringis,” pakub kogusumma välja Riho Kala, lisades, et nüüd on vaja sponsoreid otsima hakata.

Küsimus on ka selles, kas saata Kanadasse meeste oma traktorid koos atradega, mis on väga kallis, või rentida masinad kohapealt. Praegu käib parimate pakkumiste valimine.

“Muidugi oleks oma traktoritega parem minna kui rentida, sest ei ole ju teada, millise renditraktori saaks või kas neil on kitsaid rattaid pakkuda,” arvab mitmekordne Eesti meister tavaadraga künnis ja mullune võitja Raido Kunila.

Kunila oli Eesti võistkonna liige ka kümne aasta eest, kui MM peeti samuti Kanadas. “Tahaks küll jälle minna,” tunnistab Kunila, kel toona eriti hästi ei läinud.

60. kündmise maailmameistrivõistlused on Kanadas Albertas 19.−20. juulil.