Arengukavasse tehtavad peamised muudatused puudutavad eelarvete ümbertõstmist meetmete vahel ja uue alameetme lisamist arengukavasse. “Tänaseks oleme maaelu arengukava rakendanud juba rohkem kui viis aastat ja senise kogemuse põhjal on hästi näha, milliste meetmete puhul on vahendeid kasutatud vähem aktiivselt ning millised meetmed vajaksid lisavahendeid,” ütles põllumajandusminister Helir-Valdor Seeder. “Eelarvete ümbertõstmine aitab tagada vahendite kasutamise programmiperioodi lõpuks ning seeläbi ka maaelu arengukava eesmärkide parema täitmise.”

Peamised muudatused MAK 2007–2013 meetmete eelarvetes on järgmised. Meetme 1.3 “Nõuandesüsteemi ja -teenuste toetamine” kogueelarvet suurendatakse 600 000 euro võrra.

Meetme 1.2 “Noorte põllumajandustootjate tegevuse alustamine” kogueelarvet suurendatakse 5 miljoni euro võrra.

Meetme 1.8 “Põllu- ja metsamajanduse infrastruktuur” kogueelarvet suurendatakse 6,4 miljoni euro võrra, millega kaasneb ka uue taotlusvooru lisandumine 2012. aasta oktoobris.

Meetme 3.1 “Majandustegevuse mitmekesistamine maapiirkonnas” eelarvet suurendatakse 5 miljoni euro võrra ning meetme raames luuakse uus bioenergiaalaste investeeringute alameede.

Raha nimetatud meetmete eelarvete suurendamiseks tuleb arengukava siseselt seni vähem aktiivse rahakasutusega meetmete arvelt.

Juuni lõpuks oli arengukava 935 miljoni euro suurusest eelarvest 81% kohustustega kaetud ning 59% toetuse saajatele ka välja makstud. Arengukava vahendeid on võimalik kasutada kuni 2015. aasta lõpuni.

Valitsus on varasemalt muutnud arengukava viis ning strateegiat kolm korda.