Kanakasvatajatel on võimalus valida nn täiustatud puuride ja alternatiivsete süsteemide vahel. Täiustatud puurides on kanadel kasutada vähemalt 750 cm² puuripinda ühe linnu kohta, allapanu nokkimise ja siblimise jaoks, õrred puhkamiseks ja varbaküüniste kulutamise vahendid. Alternatiivsete süsteemide hulka kuuluvad õrrekanalad ja vabapidamissüsteemid, mis annavad lindudele rohkem ruumi ja vabadust ringi liikuda ja tolmus kümmelda.

Tavapäraste puuride kasutuselt kõrvaldamise eesmärk on parandada lindude heaolu, sealhulgas nende tervist. Munakanade pidamisel sageli ilmnenud heaoluprobleemide hulka kuuluvad suurenenud haigestumise risk, osteoporoosist tingitud luumurrud, nokkimisvigastused (isegi kannibalism), käitumishäired ja suremus.

Uuringud on näidanud, et Euroopa tarbijad on eelkõige mures loomade heaolu pärast. Paljud tarbijad on valmis maksma rohkem munade eest, mis on toodetud süsteemides, kus lindude heaolu rohkem silmas peetakse.

Liikmesriigid leppisid kokku, et tähtajast 1. jaanuar 2012 tuleb kinni pidada tootjatele võrdsete võimaluste tagamise ning siseturu killustamise vältimise eesmärgil. Samal ajal on oluline kaitsta ELi tootjate konkurentsivõimet võrreldes kolmandate riikidega.