Murueit Maria Kaljuste tahab hoogu käärituskambri ehitamiseks
Orissaare vallas Kalda talus ligi kolme aasta vältel ürtidest, marjadest ja puuviljadest siirupeid ja äädikaid tootnud Maria Kaljuste on seadnud uue eesmärgi – Hooandja abiga loodab ta vanasse õunahoidlasse ehitada köögi ja käärituskambri.
“Olen kaua ja kirglikult katsetanud ka koduveinide tegemist alternatiivsetest toorainetest, nagu võilill, nurmenukk, angervaks, sirel, peiulill, rabarber, maasikas ja roosid. Rahvas tahab veini ja mina tahan seda teha,” kirjutab Kaljuste portaalis.
Käärituskambriks vajamineva rahasumma kokkusaamisel on Kaljustel plaanis hakata ametlikult tootma Saaremaa oma toorainest valmistatud koduveini.
Toetajatele pakub Kaljuste olenevalt hoo suurusest kas veini, öömaja või terve veinikoolituse kuni kümnele inimesele suvisel Saaremaal koos veinide degusteerimisega. “Suuremaid toetajaid nagu restoranid ja turismitalud kutsuksin juba tõsisematele läbirääkimistele, mille tulemusena võiks valmida teie asutuse nimeline vein,” lisab ta üleskutses.
Samuti pakub Kaljuste koostöövõimalust veinipudelite taaskasutamisel. Temale toodavad veinipudelid peaksid vastavalt seadusele olema 0,75 ml mahutavusega, puhtad ja ilma siltideta, värv ei ole oluline. Veinipudeleid võtab Kaljuste vastu Saaremaal, Tagaverel asuvas Kuninguste talupoes ja kohvikus.
Ühisrahastusplatvormi Hooandja kaudu on Kaljuste seadnud eesmärgiks koguda kaheksa tuhat eurot. Mõningate päevadega, mille vältel projekt Hooandjas ülal on olnud, on seda toetanud viis inimest kokku summas 360 eurot.