Tõsi, Vändra oli esikolmiku järel neljas tulemusega 11,6 t. Esikolmikust kukkus välja kolm firmat – Avo Kruusla kuuendalt kohalt 24.-le, Soone Farm seitsmendalt 14.-le ja Peri POÜ kümnendalt kahekümnendale.

Top’is asendasid neid Kõljala POÜ, Kõpu PM OÜ ja Ranna Farm. Tõsi, kõik kolm uustulnukat varitsesid esikümne piirimail juba 2014. aasta tulemuste põhjal. Siis oli Kõpu 11., Ranna Farm 12. ja Kõljala 13. kohal.

Viiekümnest farmist on 2015. aastal uusi tulijaid, kes on top’is kas esmakordselt või tagasi, tervelt neliteist: JK Otsa talu, Tõntso Agro OÜ, Kehtna Mõisa OÜ, Eesti Piima OÜ, Ühinenud Farmide AS, Remmelgamaa OÜ, Väätsa Agro AS, Krootuse Agro AS, Metsaküla Piima AS, Tammikus OÜ, Laatre Piima AS, Aaspere Agro OÜ, Piistaoja Katsetalu OÜ ja Abja Farmide OÜ.

Holsteini tippkarjade suurus jääb vahemikku 22 (Lea Puur) ja 1977 (Väätsa Agro). See, et Eesti üks suurimaid karju on viiekümne tippkarja seas ja annab üle kümne tonni piima, on saavutus omaette. Suured karjad on ka neljanda koha omanikul Vändra OÜ-l, 1333, ja kuuenda koha omanikul Põlva Agrol, 1153 lüpsilehma.

Holsteini pidajad on näinud vaeva ka piima rammusamaks muutmisel. Nii on parimatel karjadel piima rasvaprotsent üle nelja. Kõrgeim on see Kabala Agros, 4,56, ja Väätsa Agros, 4,2. Valgurikkaimat piima toodavad Kõljala POÜ – 3,55, Selja OÜ – 3,52 ja Piis­taoja Katsetalu – 3,47 protsenti.